Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici www.svs-led.com/shop (u daljem tekstu „Internet stranica“).

Subjekti Opštih uslova

Prodavac robe koja se naručuje i plaća putem pouzeća ili uplatom na tekući račun po prethodno izdatom predračunu je SANDRA SENJI PR SVS LED, Svetojovanska 4, Novi Sad, Srbija, Matični broj: 65512076, PIB: 111576387, Kontakt telefon: 065/8787-533 (u daljem tekstu: „Online prodavac“). Kupac robe je posetilac internet stranice koji odabere barem jedan proizvod, pošalje narudžbinu, pa artikal plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave) ili uplati na tekući račun po prethodno izdatom predračunu.

Informacije o plaćanju i dostavi

Proizvodi i cene

Putem internet stranice kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na internet stranici, pri čemu proizvodi u svemu odgovaraju pratećim deklaracijama koje su objavljene uz proizvode (u daljem tekstu: „Proizvodi“). Cene na Internet stranici iskazane su sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV-om). Iskazane cene su u srpskim dinarima (RSD). Sadržaj svakog pojedinačnog transportnog pakovanja se pre slanja proverava i testira na ispravnost.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju na Internet stranici i nakon potvrde porudžbine isti su neopozivi (osim u slučajevima i po proceduri predviđenom važećim zakonima). Ukoliko Online prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, o čemu će obavestiti Kupca mejlom (ili telefonom).

Način plaćanja

Plaćanje se vrši prilikom preuzimanja pošiljke odnosno pouzećem ,ili uplatom na tekući račun Online prodavca po prethodno izdatom predračunu.

Plaćanje

Naručene proizvode kupac plaća gotovinom kuriru prilikom dostave.

Dostava

U roku od 2 radna dana od vaše porudžbine, dobićete poziv od call centra kako bi potvrdili informacije o porudžbini. Vašu porudžbinu možete očekivati u roku od pet radnih dana od dana potvrde porudžbine. Vreme isporuke može da varira u slučaju velikog broja porudžbina, loših vremenskih uslova, vanrednih situacija i slično.

Kurirska služba će isporučiti paket na adresu naznačenu prilikom poručivanja.

Za kupovine u vrednosti većoj od 990,00 dinara, trošak dostave snosi Online prodavac, a za kupovine u vrednosti manjoj od 990,00 dinara trošak dostave snosi kupac i plaća je prilikom isporke paketa. Cena dostave je 150,00 dinara.

Roba se dostavlja na području cele Srbije, izuzev teritorije Kosova i Metohije. Dostava se obavlja putem dostavne službe POST EXPRESS. Isporuka porudžbine je u roku od pet radnih dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni, ukoliko je kupac izvršio narudžbinu u toku vikenda ili državnih praznika, ili u slučaju vanrednih situacija.

Naručeni proizvodi od Online prodavca dostavljaju se do ulaza u stambeni objekat kupca. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.

Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu Online prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih troškova prema zvaničnom cenovniku dostavne službe kao i sopstvenih manipulativnih troškova.

VAŽNA NAPOMENA! Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Reklamacije

Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u skladu sa Zakonima Republike Srbije.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje, lom) kupac nije dužan da preuzme paket. Online prodavac će o daljem postupku obavestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

Odustanak od kupovine

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac koji se u smislu navedenog zakona smatra potrošačem ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe, odnosno odustanak od kupovine.

Sve troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora snosi kupac. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca umanjen za sve troškove slanja proizvoda. Novac se kupcu vraća uplatom na tekući račun kupca po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao Obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vratiti istu u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalno neoštećenom pakovanju.

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko kupljena roba ne odgovara

Ukoliko kupac nakon probe artikla utvrdi da veličina istog nije odgovarajuća, potrebno je da popuni obrazac koji je dobio uz kupljenu robu Odustanak od ugovora, ili da kontaktira online prodavca na broj telefona naznačen na paketu.

Kupac je obavezan da pri kontaktiranju online prodavca istom prenese broj paketa zapisan pod brojem Ref 1 ili broj za praćenje paketa.

Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, odnosno prilikom povrata robe obavezno je vratiti isti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i u originalnom, neoštećenom pakovanju.

Rok za vraćanje artikla je 14 dana od trenutka prijema proizvoda. Transportne troškove snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Povrat novca u slučaju povrata robe vrši se uplatom od strane onlajn prodavca na tekući račun kupca.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na Internet stranici kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver vlasništvo su Online prodavca i/ili Save Lives Now EU AB i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti istih. Sve informacije dostupne na Internet stranici isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Opisi i slike proizvoda

Prodavnica nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće, kao i da koristi što verodostojnije fotografije artikala, međutim nije u mogućnosti da garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji je kupac kupio odstupa od podataka koji su navedeni na Internet stranici, tj. objavljenoj deklaraciji, kupac ga možete vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju je uz njega dobio, a Online prodavac će izvršiti povraćaj novca.

Radno vreme

Prodavnica radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja Internet stranica može biti kraći vremenski period nedostupna, o čemu će svi korisnici i kupci biti obavešteni.

Ažuriranje podataka na Internet stranici

Prodavnica zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kom delu Internet stranice.